Anketa
Šta vam je najvažnije kod izbora keramičara ?
Kvalitet u radu
Preporuka od strane prijatelja
Preporuka na osnovu referenci
Cena
Rezultati

Lepljenje pločica u kupatilu na podove

 

 

Kod lepljenja podnih pločica najbitnija stvar na koju treba obratiti pažnju je da se pločice prilikom postavljanja padiraju tj. da se ne postavljaju ravno već da sve pločice budu u blagom padu ka slivniku, da bi se izbegla poplava u celom stanu ukoliko dođe do pucanja cevi, izlivanja veš mašine i sl.

Ovo nije baš uvek izvodljivo, pogotovo kod pločica velikih formata jer ne mogu da se adekvatno postave pod padom a da ne dođe do određenih odstupanja. U tim situacijama se savetuje da se pločice postave ravno ali da se ipak ugradi slivnik kao i da se postavi prag na vratima ili da ceo pod u kupatilu bude malo niži od ostatka stana. Da bi se izbegla ova situacija savetuje se da se u kupatilu na podu postavljaju pločice manjih formata.

 

Dimenzije i princip za lepljenja podnih pločica u kupatilu

 

Maksimalna dimenzija pločica koje mogu adekvatno da se padiraju je 33cmx33cm. Sam princip lepljenja podnih pločica u kupatilu je isti kao i za lepljenje bilo kojih podnih pločica. Poželjno je pre polaganja pločica proveriti da li je urađena hidroizolacija na kojoj mi potenciramo.